Nashville, Tennessee.

 

 

Nashville (også kendt som: Nashville-Davidson) er hovedstad i Tennessee. Vigtig havneby på Cumberland Floden, i den centrale nordlige del af staten. Optaget i unionen i 1806, siden 1963 har Nashville og Davidson County haft fælles regering. Byen er kendt for flg.:Industri, turisme, uddanelse og hjemsted for Country og Western scenen. Andre vigtige erhverv er: transport og forsikring samt produktion af: biler, luftfarts udstyr, trykkerier, færdig mad, tøj og sko.

Nashville området var tidligere jagt område for Cherokee, Chickasaw og Shawnee stammerne, som tiltrak franske pelshandlere. En handelsstation blev etableret ca. år:1710 der blev kendt som French Link. I 1779 byggede en gruppe pionerer, nogle af dem kom fra North Carolina, Fort Nashborough opkaldt efter den amerikanske general Francis Nash (en fremtrædende person fra uafhængigheds krigen). Kort derefter lavede de et dokument (en slags grundlov) der etablerede en lokal regering, the Cumberland Compact of 1780. I 1784 blev byen omdøbt til at hedde Nashville.

Placeret i den nordlige del af Natchez Trace, en stor handelsvej, blev Nashville, fra starten af det 19. århundrede, en travl havneby kendt for at udskibe bomuld. I 1843 blev byen udnævnt til at være Tennessee's hovedstad, og i 1850'erne blev byen til et knudepunkt for jernbanen.

Tidligt i borgerkrigen var Nashville et strategisk vigtigt punkt for sydstaterne, men i 1862 blev byen indtaget af nordstarterne. Syden gjorde et forgæves forsøg på at tilbage erobre byen (slaget om Nashville i dec. 1864)

Efter Borgerkrigen voksede Nashville takket være den vigtige handel på Cumberland Floden. I 1920 blev byen til centrum for Country og Western. I 1925 begyndte WSM Radio at sende the Grand Ole Opry (det er idag verdens ældste radio show) I 1930 oplevede byen igen et boom i industrien takket være den billige elektricitet produceret af the Tennessee Valley Authority.

 

 

 


Vis stort kort

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Undersider

 

Headlines »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

 

Headlines »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

 

Fotos »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

 

Dagbog »
Her kan du læse min rejsedagbog.

 

 

 

If it ain't COUNTRY-

it ain't MUSIC!

Velkomen til Countryfan.dk